27 °C
erős felhőzet
2024. július 22., hétfő
Magdolna

Rántott spárga

2023. május 04.
76.7361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon egyszerű, tavaszias étel, amit előételként is lehet fogyasztani valamint főételként is - vegák imádni fogják. A spárga szezonja most kezdődik, már egyre több helyen lehet kapni ezt a szuper zöldséget.


Hozzávalók:
500 g fehér vagy zöld spárga
70 g parmezán sajt
körülbelül 100 g finomliszt
2 db tojás
zsemlemorzsa

olaj

Elkészítés:
A spárgák fás részét vágjuk le, majd tisztítsuk meg alaposan a zöldséget, ha kell, akkor pucoljuk meg. Ezután egy edényben forraljunk vizet, tegyünk bele sót és ha már forr, akkor 5 percre beletesszük a spárgákat, ezután hideg vízbe tesszük őket. A tojásokat felverjük, először a lisztben, majd a tojásokban, végül a parmezános zsemlemorzsában megforgatjuk a spárgákat.

Forró olajban kisütjük őket és lehet is tálalni. Érdemes hozzá valamilyen mártogatóst kínálni.
nincs még hozzászólás