19 °C
szórványos felhőzet
2025. június 22., vasárnap
Paulina

Rakott zöldség

2014. május 16.
3.6651
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egyre több a friss zöldség a piacokon, így érdemes készíteni egy laktató, egészséges és kevés kalóriát tartalmazó rakott zöldséget. Ez az egytálétel gyorsan elkészíthető és ízlésünkre szabható.
 


Hozzávalók:
2-3 db kisebb padlizsán
2 db cukkini
4-5 szem nagy paradicsom
2-3 db lilahagyma
kevés reszelt sajt
1 pohár tejföl
só, bors, oregánó

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, amit kell azt megpucolunk és vékony szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kevés olívaolajjal kikenünk és felváltva rakosgatjuk egymás mellé a zöldségeket sorjában.

Addig rakosgatjuk, amíg el nem fogy. Majd jöhet a fűszerezés a sóval, borssal vagy egyéb fűszerkeverékkel. Ezután a tejfölbe belekeverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a zöldségekre. Megszórjuk az orgeánóval vagy friss bazsalikommal, végül lefedjük fóliával és 170 fokon, 30 perc alatt megsütjük.

Az utolsó 5-10 percben levesszük a fóliát, hogy a teteje megpiruljon.
5 hozzászólás

Natasha

12 éve, 21 napja

Hmm de jól néz ki. mosolygó smiley Fincsi mediterrán zöldségekkel.

válasz erre

fantis6

12 éve, 21 napja

egészen finom lehet mosolygó smiley

válasz erre

bonita

12 éve, 22 napja

Ez tetszik nagyon mosolygó smiley szerintem elfogom készíteni.

válasz erre

zitucska

12 éve, 22 napja

Jól néz ki. Szerintem kipróbálom. mosolygó smiley

válasz erre

Lili

12 éve, 22 napja

Jó kajának tűnik!

válasz erre