29 °C
erős felhőzet
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Rakott zöldség

2014. május 16.
3.6531
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egyre több a friss zöldség a piacokon, így érdemes készíteni egy laktató, egészséges és kevés kalóriát tartalmazó rakott zöldséget. Ez az egytálétel gyorsan elkészíthető és ízlésünkre szabható.


Hozzávalók:
2-3 db kisebb padlizsán
2 db cukkini
4-5 szem nagy paradicsom
2-3 db lilahagyma
kevés reszelt sajt
1 pohár tejföl
só, bors, oregánó

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, amit kell azt megpucolunk és vékony szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kevés olívaolajjal kikenünk és felváltva rakosgatjuk egymás mellé a zöldségeket sorjában.

Addig rakosgatjuk, amíg el nem fogy. Majd jöhet a fűszerezés a sóval, borssal vagy egyéb fűszerkeverékkel. Ezután a tejfölbe belekeverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a zöldségekre. Megszórjuk az orgeánóval vagy friss bazsalikommal, végül lefedjük fóliával és 170 fokon, 30 perc alatt megsütjük.

Az utolsó 5-10 percben levesszük a fóliát, hogy a teteje megpiruljon.
5 hozzászólás

Natasha

12 éve, 1 napja

Hmm de jól néz ki. mosolygó smiley Fincsi mediterrán zöldségekkel.

válasz erre

fantis6

12 éve, 1 napja

egészen finom lehet mosolygó smiley

válasz erre

bonita

12 éve, 1 napja

Ez tetszik nagyon mosolygó smiley szerintem elfogom készíteni.

válasz erre

zitucska

12 éve, 2 napja

Jól néz ki. Szerintem kipróbálom. mosolygó smiley

válasz erre

Lili

12 éve, 2 napja

Jó kajának tűnik!

válasz erre