Hozzávalók:
1 kg zöldbab
4 szelet bacon
3 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika
egy kisebb hagyma
4 evőkanál vaj
4 evőkanál liszt
2,5 dl tej
só, bors
csipet cayenne bors
1 csésze reszelt cheddar
1 csésze zsemlemorzsa
Elkészítés:
A zöldbabok végét vágjuk le, majd a nagyobb darabokat vágjuk félbe, hogy egyformák legyenek a zöldbabok. Ezt követően forrásban lévő sós vízbe tesszük őket 3-4 percre, majd azonnal jéghideg vízbe tesszük, hogy még roppanósak maradjanak a megfőtt zöldbabok. A szalonnát vágjuk kockákra a paprikával együtt. Egy serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát, majd adjuk hozzá a paprikát, a karikákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.
Ha minden megpirult, tegyük félre. Egy másik serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet és a habaráshoz adjuk a tejet. Ha összeforrt, mehetnek bele a fűszerek, valamint a sajt. A krémes mártást tegyük félre.
Végül egy hőálló tálban összekeverjük a szalonnás keveréket és a zöldbabot, majd ráöntjük a mártást és megszórjuk zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük az egészet.