30 °C
kevés felhő
2025. június 07., szombat
Róbert

Rakott zöldbab

2017. január 17.
6.2041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, nagyon egészséges egytálétel, amit a gyerekek is szeretni fognak, így könnyedén rávehetjük őket, hogy egyenek zöldséget. Ha nincs friss zöldbab, akkor a fagyasztott is tökéletes.
 


Hozzávalók:
1 kg zöldbab
4 szelet bacon
3 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika
egy kisebb hagyma
4 evőkanál vaj
4 evőkanál liszt
2,5 dl tej
só, bors
csipet cayenne bors
1 csésze reszelt cheddar
1 csésze zsemlemorzsa

Elkészítés:
A zöldbabok végét vágjuk le, majd a nagyobb darabokat vágjuk félbe, hogy egyformák legyenek a zöldbabok. Ezt követően forrásban lévő sós vízbe tesszük őket 3-4 percre, majd azonnal jéghideg vízbe tesszük, hogy még roppanósak maradjanak a megfőtt zöldbabok. A szalonnát vágjuk kockákra a paprikával együtt. Egy serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát, majd adjuk hozzá a paprikát, a karikákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

Ha minden megpirult, tegyük félre. Egy másik serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet és a habaráshoz adjuk a tejet. Ha összeforrt, mehetnek bele a fűszerek, valamint a sajt. A krémes mártást tegyük félre.

Végül egy hőálló tálban összekeverjük a szalonnás keveréket és a zöldbabot, majd ráöntjük a mártást és megszórjuk zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük az egészet.
4 hozzászólás

mokus84

9 éve, 1 hónapja és 10 napja

Eszméletlenek ezek a receptek. mosolygó smiley

válasz erre

kalifa

9 éve, 1 hónapja és 10 napja

Uhhh mosolygó smiley szupin néz ki

válasz erre

bettike

9 éve, 1 hónapja és 11 napja

Nem vagyok egy nagy zöldbabos de ez azért jól néz ki. mosolygó smiley

válasz erre

debbie

9 éve, 1 hónapja és 11 napja

Nagyon tetszik.

válasz erre