Hozzávalók:
6-7 db burgonya
3-4 db tojás
tejföl
só, bors, oregánó
sajt
szalonna
2 fej vöröshagyma
1 szál kolbász
3-4 db virsli
Elkészítés:
Először a burgonyát és a tojásokat főzzük meg. A burgonyát egészben félkészre főzzük bő, sós vízben. Amint kész, megvárjuk míg egy kicsit kihűl, hogy könnyebb legyen felvágni. Szeleteljük fel a hozzávalókat. A krumplit körülbelül fél cm vastagságúra vágjuk.
A hagymát, a tojást, a kolbászt, a szalonnát és a virslit is karikára szeleteljük. Egy nagyobb jénai tálat előveszünk és a hozzávalókat elkezdjük rétegezve belerakni. A végén leöntjük tejföllel az egészet és megszórjuk bőven sajttal és oregánóval. Egy alufóliával lefedjük.
180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és a sajtot is megpirítjuk a tetején. Savanyúságokkal kínáljuk.