Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús
50 dkg kelkáposzta
5-10 dkg rizs
3 dl tejföl
1 evőkanál vaj
1 csipet köménymag
só
kevés reszelt sajt
Elkészítés:
A rizst főzzük meg, közben a húst is készítsük el. Ehhez egy kevés olajon megpároljuk a húst és kicsit megpirítjuk ha a lé elfőtt. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk és 10 percre sós vízbe áztatjuk, majd ismét megmossuk. Ezután sós-köménymagos vízben félpuhára főzzük.
A tepsit kivajazzuk és kirakjuk egy rétek káposztával. Ráteszünk egy rész rizst, egy rész húst és egy rész tejfölt. Addig rétegezünk így, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére kelkáposzta kerül, megkenjük tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütjük.