23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Rakott kelkáposzta

2014. május 02.
2.4641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Gyerekként sokszor ettünk kelkáposztát. Sokan nem szeretik, pedig rengeteg vitamin van benne, amire ilyenkor tavasszal/nyáron is szükségünk van. Könnyen elkészíthető egytálétel.
 


Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús
50 dkg kelkáposzta
5-10 dkg rizs
3 dl tejföl
1 evőkanál vaj
1 csipet köménymag

kevés reszelt sajt

Elkészítés:
A rizst főzzük meg, közben a húst is készítsük el. Ehhez egy kevés olajon megpároljuk a húst és kicsit megpirítjuk ha a lé elfőtt. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk és 10 percre sós vízbe áztatjuk, majd ismét megmossuk. Ezután sós-köménymagos vízben félpuhára főzzük.

A tepsit kivajazzuk és kirakjuk egy rétek káposztával. Ráteszünk egy rész rizst, egy rész húst és egy rész tejfölt. Addig rétegezünk így, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére kelkáposzta kerül, megkenjük tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütjük.
6 hozzászólás

dgabriella

12 éve, 18 napja

Kisunokám kedvence. Én jó sok sajttal szoktam neki megszórni, de végülis izlés kérdése.

válasz erre

veruss74

12 éve, 18 napja

Mi nagyon szeretjük, gyakran készül itthon.

válasz erre

kpal

12 éve, 20 napja

Kedvencem . Ha tehetném mindennap ezt enném mosolygó smiley

válasz erre

Zita.Péter

12 éve, 20 napja

Finom lehet! Egy próba nekem biztos lesz vele!mosolygó smiley

válasz erre

Gucci

12 éve, 20 napja

Ezt nem szeressük.

válasz erre

Pocok

12 éve, 20 napja

A töltött káposztát jobban szeretem.

válasz erre