26 °C
borús égbolt
2024. július 19., péntek
Emília

Rakott kelkáposzta

2014. május 02.
2.3761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Gyerekként sokszor ettünk kelkáposztát. Sokan nem szeretik, pedig rengeteg vitamin van benne, amire ilyenkor tavasszal/nyáron is szükségünk van. Könnyen elkészíthető egytálétel.


Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús
50 dkg kelkáposzta
5-10 dkg rizs
3 dl tejföl
1 evőkanál vaj
1 csipet köménymag

kevés reszelt sajt

Elkészítés:
A rizst főzzük meg, közben a húst is készítsük el. Ehhez egy kevés olajon megpároljuk a húst és kicsit megpirítjuk ha a lé elfőtt. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk és 10 percre sós vízbe áztatjuk, majd ismét megmossuk. Ezután sós-köménymagos vízben félpuhára főzzük.

A tepsit kivajazzuk és kirakjuk egy rétek káposztával. Ráteszünk egy rész rizst, egy rész húst és egy rész tejfölt. Addig rétegezünk így, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére kelkáposzta kerül, megkenjük tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütjük.
6 hozzászólás

dgabriella

11 éve, 1 hónapja és 4 napja

Kisunokám kedvence. Én jó sok sajttal szoktam neki megszórni, de végülis izlés kérdése.

válasz erre

veruss74

11 éve, 1 hónapja és 4 napja

Mi nagyon szeretjük, gyakran készül itthon.

válasz erre

kpal

11 éve, 1 hónapja és 6 napja

Kedvencem . Ha tehetném mindennap ezt enném mosolygó smiley

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 1 hónapja és 6 napja

Finom lehet! Egy próba nekem biztos lesz vele!mosolygó smiley

válasz erre

Gucci

11 éve, 1 hónapja és 6 napja

Ezt nem szeressük.

válasz erre

Pocok

11 éve, 1 hónapja és 6 napja

A töltött káposztát jobban szeretem.

válasz erre