Hozzávalók:
600 g karfiol
2 db sárgarépa
300 g csirkemell
2 evőkanál olaj
60 g vaj
4 db tojás
3 evőkanál liszt
150 g reszelt sajt
1 csokor petrezselyemzöld
1 csipet szerecsendió
só, bors
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, a répát pedig szeleteljük fel. Forrásban lévő sós vízben pár perc alatt puhára főzzük a zöldségeket, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. A csirkét csíkokra szeleteljük fel, szórjuk meg sóval és borssal, majd kevés olajon pirítsuk meg.
A tojásokat válasszuk szét, majd egy kissé olvasszuk fel a vajat. Keverjük össze a vajat a sárgákkal és a liszttel. Ehhez adjuk a csirkét és a zöldségeket, valamint a sajtot és az apróra vágott petrezselymet. Sóval és kevés szerecsendióval ízesítjük.
A fehérjét habbá verjük és szintén a csirkés részhez keverjük. Egy hőálló tálat kivajazunk, meghintjük liszttel, beletesszük a csirkés-zöldséges keveréket és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.