5 °C
borús égbolt
2024. december 09., hétfő
Natália

Rakott karfiolos csirke

2016. október 17.
6.2011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy gyors és egyszerű egytálétel, melyben a csirke és a karfiol a főszereplő. Ez a klasszikus étel gyermekkorunkat idézheti, bár akkor kevesen készítették csirkével ezt a szuper ételt. Ha valaki nem szereti a karfiolt, annak érdemes például brokkolival elkészítenie.


Hozzávalók:
600 g karfiol
2 db sárgarépa
300 g csirkemell
2 evőkanál olaj
60 g vaj
4 db tojás
3 evőkanál liszt
150 g reszelt sajt
1 csokor petrezselyemzöld
1 csipet szerecsendió
só, bors

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, a répát pedig szeleteljük fel. Forrásban lévő sós vízben pár perc alatt puhára főzzük a zöldségeket, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. A csirkét csíkokra szeleteljük fel, szórjuk meg sóval és borssal, majd kevés olajon pirítsuk meg.

A tojásokat válasszuk szét, majd egy kissé olvasszuk fel a vajat. Keverjük össze a vajat a sárgákkal és a liszttel. Ehhez adjuk a csirkét és a zöldségeket, valamint a sajtot és az apróra vágott petrezselymet. Sóval és kevés szerecsendióval ízesítjük.

A fehérjét habbá verjük és szintén a csirkés részhez keverjük. Egy hőálló tálat kivajazunk, meghintjük liszttel, beletesszük a csirkés-zöldséges keveréket és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
3 hozzászólás

zitucska

8 éve, 10 hónapja és 7 napja

Nem rossz. Brokkolival is tuti finom.

válasz erre

csillucs

8 éve, 10 hónapja és 7 napja

Brokkoli inkább.

válasz erre

krisztike

8 éve, 10 hónapja és 7 napja

Rakott karfiolt szoktam készíteni, bár nem csirkével, hanem magában és liszt helyett zsemlemorzsát szoktam a tálba szórni.

válasz erre