18 °C
tiszta égbolt
2025. április 30., szerda
Katalin, Kitti

Rakott karfiol

2013. december 10.
3.9751
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Kevés kalória, ízletes étel, vitamin bomba - ez mind a rakott karfiol jellegzetességei, és nem utolsó sorban megjegyezném, hogy ezt a vegetáriánusok is szeretni fogják!


Hozzávalók:
1 közepes méretű karfiol
1 pohár tejföl
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás sárgája
20 dkg kemény sajt
2 dkg vaj
só, bors
olaj

Elkészítés:
A karfiolt szétbontom rózsáira és bő, sós vízben addig párolom, amíg még roppanós. Majd lecsepegtetem és kicsit hűlni hagyom. Amíg hűl, addig a zsemlemorzsát pirítsuk meg kevés olajon.

Egy tűzálló tálat kikenek a vajjal és a zsemlemorzsa felét beleszórom. A karfiol rózsákat szépen elegyengetem a tálban, majd a tejfölt és a tojás sárgáját összekeverem, borsozom, végül meglocsolom vele a karfiolt. Rászórom a zsemlemorzsa másik felét, és ráreszelem a sajtot. Bőven szórjuk meg sajttal, hogy igazán finom legyen.

Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül fél óráig süssük, a lényeg, hogy a sajt aranybarnára süljön a tetején.
14 hozzászólás

Gucci

12 éve, 4 hónapja és 14 napja

Én nem szeretem a karfiolt szomorú smiley inkább brokkoli

válasz erre

eszjudit

12 éve, 4 hónapja és 14 napja

Nálunk tegnap volt, nagyon finom!

válasz erre
12a(z) 2 -ből