Hozzávalók:
1 közepes méretű karfiol
1 pohár tejföl
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás sárgája
20 dkg kemény sajt
2 dkg vaj
só, bors
olaj
Elkészítés:
A karfiolt szétbontom rózsáira és bő, sós vízben addig párolom, amíg még roppanós. Majd lecsepegtetem és kicsit hűlni hagyom. Amíg hűl, addig a zsemlemorzsát pirítsuk meg kevés olajon.
Egy tűzálló tálat kikenek a vajjal és a zsemlemorzsa felét beleszórom. A karfiol rózsákat szépen elegyengetem a tálban, majd a tejfölt és a tojás sárgáját összekeverem, borsozom, végül meglocsolom vele a karfiolt. Rászórom a zsemlemorzsa másik felét, és ráreszelem a sajtot. Bőven szórjuk meg sajttal, hogy igazán finom legyen.
Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül fél óráig süssük, a lényeg, hogy a sajt aranybarnára süljön a tetején.