Hozzávalók:
1 kg kelbimbó
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
3 dl tej
200 g reszelt sajt
só, bors
csipet szerecsendió
csipet kakukkfű
Elkészítés:
A kelbimbót pucoljuk meg, majd vágjuk őket félbe és sós vízben főzzük őket 4-5 percig, ezután szűrjük le és mossuk le hideg vízben. A hagymát apróra vágjuk, majd a vajon megpároljuk, amihez hozzáadjuk a lisztet. Ezután apránként felöntjük a tejjel és szórunk bele a fűszerekből. Amikor már kezd sűrűsödni, a sajtból is szórunk bele egy marékkal.
Egy hőálló tálba tesszük a kelbimbót és leöntjük a krémmel. Megszórjuk a maradék sajttal, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.