9 °C
szórványos felhőzet
2024. március 05., kedd
Adorján, Adrián

Rakott kelbimbó

2024. január 07.
64.7761
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy vegetáriánus étel, amit nagyon könnyen el lehet készíteni, de akár köretként is fogyaszthatjuk. Sok sajttal megszórva a gyerekek is kedvelni fogják a kelbimbót, ami rengeteg vitamint tartalmaz.


Hozzávalók:
1 kg kelbimbó
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
3 dl tej
200 g reszelt sajt
só, bors
csipet szerecsendió
csipet kakukkfű

Elkészítés:
A kelbimbót pucoljuk meg, majd vágjuk őket félbe és sós vízben főzzük őket 4-5 percig, ezután szűrjük le és mossuk le hideg vízben. A hagymát apróra vágjuk, majd a vajon megpároljuk, amihez hozzáadjuk a lisztet. Ezután apránként felöntjük a tejjel és szórunk bele a fűszerekből. Amikor már kezd sűrűsödni, a sajtból is szórunk bele egy marékkal.

Egy hőálló tálba tesszük a kelbimbót és leöntjük a krémmel. Megszórjuk a maradék sajttal, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
2 hozzászólás

Kicsilány06

2 hónapja,

na ezt kipróbálom!

válasz erre

bonita

2 hónapja,

Bejön nagyon.

válasz erre