19 °C
szórványos felhőzet
2025. június 22., vasárnap
Paulina

Rakott kelbimbó

2024. január 07.
67.5391
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy vegetáriánus étel, amit nagyon könnyen el lehet készíteni, de akár köretként is fogyaszthatjuk. Sok sajttal megszórva a gyerekek is kedvelni fogják a kelbimbót, ami rengeteg vitamint tartalmaz.
 


Hozzávalók:
1 kg kelbimbó
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
3 dl tej
200 g reszelt sajt
só, bors
csipet szerecsendió
csipet kakukkfű

Elkészítés:
A kelbimbót pucoljuk meg, majd vágjuk őket félbe és sós vízben főzzük őket 4-5 percig, ezután szűrjük le és mossuk le hideg vízben. A hagymát apróra vágjuk, majd a vajon megpároljuk, amihez hozzáadjuk a lisztet. Ezután apránként felöntjük a tejjel és szórunk bele a fűszerekből. Amikor már kezd sűrűsödni, a sajtból is szórunk bele egy marékkal.

Egy hőálló tálba tesszük a kelbimbót és leöntjük a krémmel. Megszórjuk a maradék sajttal, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
2 hozzászólás

Kicsilány06

1 éve, 6 hónapja és 26 napja

na ezt kipróbálom!

válasz erre

bonita

1 éve, 6 hónapja és 26 napja

Bejön nagyon.

válasz erre