Mai receptünk egy igen laktató tésztaétel, amit nem nehéz elkészíteni, csupán némi időt kell rá szánni, hogy a ragut elkészítsük. Ebből érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, így akár napokig is lehet enni, de el is dobozolhatjuk.
Hozzávalók:
500 g tészta
400 g darált marhahús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 dl húsleves alaplé
só, bors
1 teáskanál oregánó
Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg, vágjuk kisebb darabokra, majd kevés olajon megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd a sűrített paradicsommal és az alaplével felöntjük. Hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt 20 percig főzzük. Közben a tésztát is kifőzzük a megszokott módon.
Egy hőálló edénybe tesszük a tésztát és ráöntjük a ragut. Összekeverjük, majd megszórjuk alaposan sajttal. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.