1 °C
tiszta égbolt
2025. február 05., szerda
Ágota, Ingrid

Raguval töltött padlizsán

2020. május 23.
17.3391
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, nagyon ízletes és kevés kalóriát tartalmazó töltött padlizsán, mely ebére és vacsorára is jó választás. A raguhoz használhatunk bármilyen darált húst, legyen szó sertésről vagy akár pulykáról.


Hozzávalók:
2 db nagyobb padlizsán
500 g sertés darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 dl passzírozott paradicsom
6-7 friss bazsalikom levél
kevés oregánó
150 g reszelt sajt
kevés olaj

Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a ragut. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd kevés olajon pároljuk meg. Ezt követően adjuk hozzá a darált húst és kezdjük el főzni. Ha már kezd a hús fehéredni és vizet ereszteni, fűszerezzünk sóval és borssal. Főzzük a húst addig, amíg már lassan kész, majd adjuk hozzá a paradicsomot, az összevágott bazsalikomot és az oregánót.

Közben a padlizsánt vágjuk félbe, vágjuk le a zöld részét, majd kanalazzuk ki a húsát. Kicsit olajozzuk meg a padlizsánokat és tegyük tűzálló tálba. A kész raguval töltsük meg a padlizsánokat és szórjunk rájuk sajtot. 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
1 hozzászólás

debbie

5 éve, 1 hónapja és 10 napja

Nem vagyok túlzottan oda a padlizsánért, de elég jó.

válasz erre