Hozzávalók:
2 db nagyobb padlizsán
500 g sertés darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 dl passzírozott paradicsom
6-7 friss bazsalikom levél
kevés oregánó
150 g reszelt sajt
kevés olaj
Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a ragut. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd kevés olajon pároljuk meg. Ezt követően adjuk hozzá a darált húst és kezdjük el főzni. Ha már kezd a hús fehéredni és vizet ereszteni, fűszerezzünk sóval és borssal. Főzzük a húst addig, amíg már lassan kész, majd adjuk hozzá a paradicsomot, az összevágott bazsalikomot és az oregánót.
Közben a padlizsánt vágjuk félbe, vágjuk le a zöld részét, majd kanalazzuk ki a húsát. Kicsit olajozzuk meg a padlizsánokat és tegyük tűzálló tálba. A kész raguval töltsük meg a padlizsánokat és szórjunk rájuk sajtot. 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.