Hozzávalók:
100 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
120 g olvasztott vaj
180 g finomliszt
100 g aszalt gyümölcsök (sárgabarack, áfonya, stb.)
50 g dió
50 g étcsokoládé
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Egy tálban először keverjük simára a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, valamint a vajat. Egy másik tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a cukros keverékhez. Egy következő tálba beleszórjuk a száraz hozzávalókat, valamint az aszalt gyümölcsöket, a diót és az apróra vágott csokoládét. Jól összekeverjük, majd mehet hozzá a tojásos keverék.
Egy kivajazott és kilisztezett őzgerinc formába öntsük bele a lágy tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni és csak utána szeleteljük fel. Érdemes egy kis porcukorral megszórni.