16 °C
borús égbolt
2025. április 25., péntek
Márk

Puncsos meggyleves

2018. július 27.
2.4341
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nincs is jobb nyáron, mint egy jól behűtött házi meggyleves. Mindenki másképpen készíti, mindenkinek van egy bevált receptje, de ezt a változatot Neked is muszáj lesz kipróbálni.


Hozzávalók:
300 g magozott meggy
2 dl habtejszín
7 dl víz
10 ml rumaroma
20 g puncs pudingpor
3 púpozott evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db fahéjrúd
2 db szegfűszeg
1 szelet citrom

Elkészítés:
Egy edénybe beletesszük a magozott meggyet és a vizet, majd feltesszük főzni. Közben hozzáadjuk a kétféle cukrot, a fahéjat, szegfűszeget, majd puhára főzzük a gyümölcsöt. A tejszínt keverjük simára a pudingporral, majd adjunk egy kanállal a levesből, nehogy csomósodjon ha beletesszük. Keverjük bele, forraljuk fel és után vegyük le a tűzről.

Végül mehet bele a rumaroma és a citromkarika is. Jól behűtve fogyasszuk.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 3 hónapja és 27 napja

Hát ilyen puncsos változatról még nem hallottam.Érdekes.

válasz erre