16 °C
borús égbolt
2024. június 13., csütörtök
Antal, Anett

Pulykasült

2013. december 21.
2.7931
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A Karácsonyi menüből nem maradhat ki a finom és kalória szegény pulyka sem, így most megtudhatjátok, hogyan is varázsolhattok egy omlós pulykasültet az asztalotokra.


Hozzávalók:
1 kg pulykamell vagy pulykacomb, esetleg szárny
2 fej fokhagyma
15 dkg szeletelt bacon
kevés margarin
sült csirke fűszersó
kakukkfű
1 tyúkhúsleveskocka

Elkészítés:
A pulykát először megmossuk, ha mellről van szó, akkor érdemes egy éjszakára tejben beáztatni, hogy ne legyen túl száraz. Szórjuk meg a fűszersóval, a kakukkfűvel és a fokhagymagerezdeket rátűzzük.

Ezután a bacon szeletekkel betekerjük a húst. Egy tálat kivajazunk és belehelyezzük a pulykát. A leveskockát körülbelül 1-1,5 dl vízben feloldjuk és meglocsoljuk vele a húst. Alufóliával fedjük le a pulykánkat és 40 percig pároljuk a sütőben, 180 fokon. Ha már puha a hús, akkor vegyük le az alufóliát és a levével néha locsolgassuk meg és pirítsuk meg a bacont.

Párolt zöldséggel vagy burgonyával tálaljuk. Ha még pikánsabbat szeretnénk, akkor néhány karika citromot is tegyünk a pulykára.
5 hozzászólás

Linda

11 éve, 4 hónapja és 18 napja

A citromot rásütve, vagy csak a végén rátéve tanácsolod?

válasz erre

b.reni

11 éve, 4 hónapja és 18 napja

guszta mosolygó smiley

válasz erre

bonita

11 éve, 4 hónapja és 19 napja

hmmm de jól néz ki, nálunk is lesz pulyka mosolygó smiley

válasz erre

Gizus

11 éve, 4 hónapja és 19 napja

mosolygó smiley nálunk hal lesz, pulyka idén nem lesz

válasz erre

Natasha

11 éve, 4 hónapja és 19 napja

nyamiii pulyka röhögő smiley imádom

válasz erre