10 °C
borús égbolt
2024. február 23., péntek
Alfréd

Pulykasült

2013. december 21.
2.6361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A Karácsonyi menüből nem maradhat ki a finom és kalória szegény pulyka sem, így most megtudhatjátok, hogyan is varázsolhattok egy omlós pulykasültet az asztalotokra.


Hozzávalók:
1 kg pulykamell vagy pulykacomb, esetleg szárny
2 fej fokhagyma
15 dkg szeletelt bacon
kevés margarin
sült csirke fűszersó
kakukkfű
1 tyúkhúsleveskocka

Elkészítés:
A pulykát először megmossuk, ha mellről van szó, akkor érdemes egy éjszakára tejben beáztatni, hogy ne legyen túl száraz. Szórjuk meg a fűszersóval, a kakukkfűvel és a fokhagymagerezdeket rátűzzük.

Ezután a bacon szeletekkel betekerjük a húst. Egy tálat kivajazunk és belehelyezzük a pulykát. A leveskockát körülbelül 1-1,5 dl vízben feloldjuk és meglocsoljuk vele a húst. Alufóliával fedjük le a pulykánkat és 40 percig pároljuk a sütőben, 180 fokon. Ha már puha a hús, akkor vegyük le az alufóliát és a levével néha locsolgassuk meg és pirítsuk meg a bacont.

Párolt zöldséggel vagy burgonyával tálaljuk. Ha még pikánsabbat szeretnénk, akkor néhány karika citromot is tegyünk a pulykára.
5 hozzászólás

Linda

11 éve, 19 napja

A citromot rásütve, vagy csak a végén rátéve tanácsolod?

válasz erre

b.reni

11 éve, 19 napja

guszta mosolygó smiley

válasz erre

bonita

11 éve, 19 napja

hmmm de jól néz ki, nálunk is lesz pulyka mosolygó smiley

válasz erre

Gizus

11 éve, 20 napja

mosolygó smiley nálunk hal lesz, pulyka idén nem lesz

válasz erre

Natasha

11 éve, 20 napja

nyamiii pulyka röhögő smiley imádom

válasz erre