11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 04., hétfő
Kázmér

Profi téli kézápolás lépésről-lépésre

2020. november 28.
17.4141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Az arcon és a nyakon kívül a kézfej az a bőrfelület, ahol már nagyon korán megmutatkozik a kor előrehaladta. Mindemellett a téli hónapokban különösen fejfájást tud okozni az, ha nem védjük megfelelően a kéz bőrét a szélsőséges környezeti hatásoktól. Míg a májfoltok kialakulásához akár hosszú évek szükségeltetnek, a bőrszárazság, bőrrepedezések néhány nap vagy hét alatt is olyan súlyos problémákat okozhatnak, amik akár bőrgyógyász segítségét is igényelhetik. A következőkben néhány egyszerű lépésben adunk tanácsokat ahhoz, hogy a hideg idő során hogyan kell megfelelően odafigyelni a kéz bőrére, hogy ezzel is elkerülhessük a súlyosabb bőrproblémákat.


A megfelelő szépségápolási szerek vásárlása

A kezünk bőrének a megóvása érdekében nagyon figyeljünk oda arra, hogy kíméletes összetevőket tartalmazó krémeket és lemosókat válasszunk. Kerüljük a krémekben az alkoholt, a parfümöt és az illóolajokkal dúsított termékeket is hanyagoljuk! A napi használatra szánt kézmosók esetében is vegyük figyelembe ezeket az ellenjavalt összetevőket.

A téli hónapokban sem szabad megfeledkezni a fényvédelemről, érdemes eleve olyan kézkrémet vásárolni napi használatra, amiben már eleve megtalálható egy SPF 50-es védelmi faktor. Ezzel a kellemetlen sötét pigmentfoltok is nagyon jól megelőzhetőek az évek előrehaladtával és a kézfej ráncosodása is kitolható.

Védjük a bőrünket otthon is!

A kéz bőre nagyon könnyen ki tud száradni a mindennapos mosogatástól, takarítástól, ezért szerezzünk be gumikesztyűket és kíméletesebb összetételű tisztítószereket is. Ezekkel se dolgozzunk saját magunk ellen, ha már a sminkasztalunkra a lehető leggondosabban válogattuk ki a jobbnál jobb hidratálókat és szérumokat. Hosszú távon a különféle vegyszerek és tisztító folyadékok is súlyosan ronthatják a bőr minőségét, amire csak ráerősít a hideg, szeles időjárás is.

Profi téli kézápolás lépésről-lépésre - 2. képRétegezve hidratáljunk!

Kevésbé súlyos esetnél végezzünk önvizsgálatot, nézzük meg, hogy milyen problémával állunk szemben! Gondoljuk át, hogy a bőrszárasság, irritáció vagy a bőrrepedezés miért alakulhatott ki! Ha kizártunk minden új körülményt és nem látunk problémát a használt kozmetikumoknál sem, akkor erősen gyanakodhatunk, hogy a bőrünk nagyon dehidratált és vízvisszapótlásra, több odafigyelésre szorul a megfelelő védelem elérése érdekében. Vásároljunk hialuronsavval, ceramidokkal gazdagított krémeket! A nagyon szeles időkre vehetünk cold krémet is, ami napi szintű használatra is alkalmazható hosszútávon is.

Profi téli kézápolás lépésről-lépésre - 3. képAlakítsunk ki egy kézápolási rutint!

Ugyanúgy, mint az arcápolásnál, a kéz ápolásánál is szükséges, hogy legyen egy folyamatosan ismétlődő, jól felépített rutinunk, amit a négy évszakhoz igazítva tudunk alakítani. A nagyon egyenletlen bőrnél alkalmazhatunk hámlasztókat, retinolt az esték folyamán, reggelente pedig minden nap, ahogyan az arcunkra, a kézfejünkre is kenhetünk fényvédőt, ami hosszútávon számos későbbi bőrprobléma megelőzésében segít. Bátran válasszunk az olajok közül is, estére akár egy zsírosabb, textúráltabb krém is beválhat, nappalra pedig szárazabb bőrnél a fényvédő alá egy könnyedebb, lotion állagú plusz krém is jól jöhet!

Profi téli kézápolás lépésről-lépésre - 4. képHordjunk kesztyűt!

Az egyik legevidensebb kézápolási tipp maga a kesztyű használata. A kesztyűhordás évek óta elhanyagolt téma, míg a sálak, sapkák egyre nagyobb arányban népszerűek, a kesztyűkről ez kevésbé mondható el. Az ok igen sokrétű, sokan egyszerűen nem tartják túl praktikusnak, sok esetben pedig nem tűnik kompatibilis megoldásnak, ha útközben telefonoznánk. Legtöbbször azonban inkább a hanyagság áll a nem hordás hátterében.
1 hozzászólás

kalifa

3 éve, 6 hónapja és 15 napja

Ilyenkor extrán száraz a kezem, ezért esténként vastagon szoktam bekenni valamilyen nehezebb, zsírosabb krémmel.

válasz erre