19 °C
tiszta égbolt
2024. szeptember 20., péntek
Friderika

Póréhagymás rakott krumpli

2016. november 28.
8.2801
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha egy gyors és egyszerű ételre vágysz, akkor próbáld ki mai receptünket, mely ráadásul húsmentesen is elkészíthető, így vegetáriánusok is fogyaszthatják. Nem kell hozzá sok hozzávaló.


Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 db póréhagyma
4 db sárgarépa
1 evőkanál vaj
200 g reszelt sajt
5 evőkanál tejszín


Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk vékonyabb karikákra. Bő sós vízben főzzük elő picit a burgonyaszeleteket pár perc alatt, majd csepegtessük le. A póréhagymát és a sárgarépákat szintén vágjuk karikákra és pici sós vízben őket is pároljuk meg. Egy hőálló tálat kenjünk ki vajjal, majd rétegezve tegyük bele a krumplit és a zöldségeket.

A sajtot reszeljük le és keverjük össze a tejszínnel. Ezzel locsoljuk meg alaposan a rakott burgonyát. Végül 200 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük az egészet.
3 hozzászólás

Babóca

8 éve, 5 hónapja és 24 napja

Hússal sokkal jobb a rakott krumpli.

válasz erre

becky

8 éve, 5 hónapja és 24 napja

Darálthusival szoktam a rakott krumplit csinálni.

válasz erre

Kamilla

8 éve, 5 hónapja és 24 napja

Anyukám rakott krumplijánál nincs jobb mosolygó smiley

válasz erre