Nyáron a friss zöldségeknek és gyümölcsöknek köszönhetően rengeteg vitamint tudunk a szervezetünkbe juttatni. A cukkini az egyik legjobb zöldség ilyen szempontból, hiszen amellett, hogy rengeteg vitamint tartalmaz, nagyon alacsony a kalóriatartalma.
Hozzávalók:
1 db nagyobb cukkini
2 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
2 db krumpli
2 evőkanál olaj
1 db póréhagyma
só, bors
pici szerecsendió
Elkészítés:
A cukkinit pucoljuk meg és vágjuk kockákra, a krumplival szintén tegyünk így. A hagymát vágjuk karikákra és pároljuk meg az olajon. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat és a krumplit is. Ezután mehet hozzá a cukkini is, majd felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket.
Sóval, borssal és egy pici szerecsendióval ízesítsük a levest. Főzzük 15-20 percig, amíg teljesen puha nem lesz. Ezután levesszük a tűzről és egy botmixerrel simára turmixoljuk a levest. Végül mehet bele a tejszín is és az egészet újból felforraljuk. Végül tálalhatjuk is.