12 °C
enyhe eső
2024. október 04., péntek
Ferenc

Póréhagymás, burgonyás lencseleves

2016. május 16.
4.7151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy nagyon finom és könnyen elkészíthető leves receptjét mutatjuk meg. Ez a leves nagyon gazdag és krémes ha megfelelően készítjük el. A hagyma, a burgonya és a lencse nagyon jól kiegészíti egymást.


Hozzávalók:
1 evőkanál egész római kömény
40 g vaj
4 közepes póréhagyma
hüvelykujj méretű darab gyömbér
1 marék friss koriander
1 db piros chili
250 g burgonya
175 g vörös lencse
1 liter alaplé
300 ml tej
4 evőkanál tejföl

Elkészítés:
A hagymát vágjuk karikákra, a burgonyát kisebb kockákra, míg a gyömbért reszeljük le. A chili paprikát vágjuk apróra. Egy serpenyőben kissé pirítsuk meg a köményt, majd a felét tegyük félre. A serpenyőbe tegyük a vajat, ha megolvadt adjuk hozzá a hagymát, a gyömbért, a chilit és az apróra vágott koriandert.

Fedjük le és hagyjuk főni 5 percig. Ehhez keverjük a burgonyát, majd a lencsét is és felöntjük a tejjel és az alaplével. Addig főzzük, míg a lencse és a burgonya meg nem puhul. Ekkor levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük.

Visszatesszük a tűzre és felöntjük a tejföllel. Amint besűrűsödik már lehet is fogyasztani. Tálaláskor szórjuk meg még egy kevés korianderrel és köménnyel.
3 hozzászólás

Minoni

9 éve, 1 hónapja és 10 napja

Meg is éheztem erre.

válasz erre

Edit90

9 éve, 1 hónapja és 10 napja

Valóban gusztusos és tartalmas. mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

9 éve, 1 hónapja és 10 napja

Gusztusos a képen.

válasz erre