Hozzávalók:
1 evőkanál egész római kömény
40 g vaj
4 közepes póréhagyma
hüvelykujj méretű darab gyömbér
1 marék friss koriander
1 db piros chili
250 g burgonya
175 g vörös lencse
1 liter alaplé
300 ml tej
4 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A hagymát vágjuk karikákra, a burgonyát kisebb kockákra, míg a gyömbért reszeljük le. A chili paprikát vágjuk apróra. Egy serpenyőben kissé pirítsuk meg a köményt, majd a felét tegyük félre. A serpenyőbe tegyük a vajat, ha megolvadt adjuk hozzá a hagymát, a gyömbért, a chilit és az apróra vágott koriandert.
Fedjük le és hagyjuk főni 5 percig. Ehhez keverjük a burgonyát, majd a lencsét is és felöntjük a tejjel és az alaplével. Addig főzzük, míg a lencse és a burgonya meg nem puhul. Ekkor levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük.
Visszatesszük a tűzre és felöntjük a tejföllel. Amint besűrűsödik már lehet is fogyasztani. Tálaláskor szórjuk meg még egy kevés korianderrel és köménnyel.