Hozzávalók:
500 g burgonya
1 db sárgarépa
1 szál póréhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db zöldségleveskocka
50 ml főzőtejszín
fehérbors
1 evőkanál vaj
csipet őrölt szerecsendió
2 evőkanál snidling
Elkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát és a répát, majd vágjuk kockákra, a vöröshagymát finomra aprítjuk, míg a póréhagyma fehér részét karikákra vágjuk. A hagymát pirítsuk meg egy kevés vajon, majd adjuk hozzá a burgonyát, a répát és a póréhagymát. Hagyjuk picit pirulni, majd engedjük fel 8 dl vízzel és dobjuk bele a leveskockákat.
Hagyjuk felforrni, majd lefedve további 20 percig főzzük. Ha már minden megpuhult, levesszük a tűzről és egy botmixerrel pürésítsük. Végül visszatesszük a tűzre és hozzákeverjük a tejszínt, valamint a fűszereket. Apróra vágott snidlinggel és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.