19 °C
tiszta égbolt
2024. szeptember 20., péntek
Friderika

Póréhagymás burgonyakrémleves

2016. szeptember 26.
5.6571
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Itt a burgonyaszezon, szinte mindenhol kapható már az újburgonya, melyből ízletes krémlevest is készíthetünk. Mai receptünk egy egyszerű, de annál finomabb melengető krémleves lesz, burgonyából és póréhagymából.


Hozzávalók:
500 g burgonya
1 db sárgarépa
1 szál póréhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db zöldségleveskocka
50 ml főzőtejszín
fehérbors
1 evőkanál vaj
csipet őrölt szerecsendió
2 evőkanál snidling

Elkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát és a répát, majd vágjuk kockákra, a vöröshagymát finomra aprítjuk, míg a póréhagyma fehér részét karikákra vágjuk. A hagymát pirítsuk meg egy kevés vajon, majd adjuk hozzá a burgonyát, a répát és a póréhagymát. Hagyjuk picit pirulni, majd engedjük fel 8 dl vízzel és dobjuk bele a leveskockákat.

Hagyjuk felforrni, majd lefedve további 20 percig főzzük. Ha már minden megpuhult, levesszük a tűzről és egy botmixerrel pürésítsük. Végül visszatesszük a tűzre és hozzákeverjük a tejszínt, valamint a fűszereket. Apróra vágott snidlinggel és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
4 hozzászólás

Mirjam

8 éve, 8 hónapja és 2 napja

Kipróbálós listámra került. mosolygó smiley

válasz erre

debbie

8 éve, 8 hónapja és 3 napja

Sima hagymával is biztosan jó.

válasz erre

Zita.Péter

8 éve, 8 hónapja és 3 napja

Jó is az új burgonya mosolygó smiley

válasz erre

eperjam

8 éve, 8 hónapja és 3 napja

Nagyon szeretjük a krumplilevest.

válasz erre