Hozzávalók:
0,5 dl olaj
250 g póréhagyma
150 g burgonya
1,5 l zöldség alaplé
2 dl főzőtejszín
só, bors
Elkészítés:
A burgonyát vágjuk kockákra, míg a póréhagymát karikákra. Ezt követően az olajat forrósítsuk fel és tegyük bele a két zöldséget. Körülbelül 5 percig pirítjuk a zöldségeket, míg a hagyma megpuhul.
Adjuk az alaplét a zöldséghez és sűrű kevergetés mellett, 20-25 percig főzzük, míg a burgonya is megpuhul. Sóval, borssal ízesítsünk közben. Ha megpuhult a burgonya, akkor levesszük és botmixerrel összeturmixoljuk az egészet. Majd visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a tejszínt és néhány perc alatt összefőzzük az egészet.
Pirított kenyérkockákkal és friss póréhagymával díszítjük tálaláskor a levesünket.