Hozzávalók:
20 g vaj
3 evőkanál finomliszt
3 dl tej
100 g tömlős sajt
60 g sűrített paradicsom
250 g reszeltE mozzarella
400 g penne
50 g paprikás szalámi
1 evőkanál bazsalikom vagy oregánó
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki, szűrjük le és tegyük félre. Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a lisztet. Ezután gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük a hozzáadott tejjel. Sűrűre főzzük és csak ezután tesszük bele a tömlős sajtot, sóval és borssal ízesítünk. Ha teljesen felolvadt a sajt, mehet bele a paradicsompüré, a bazsalikom és a reszelt sajt 2/3-a.
A paradicsomos-sajtos szószban megforgatjuk a kifőtt tésztát, levesszük a tűzről és rátesszük a szeletelt szalámit. Megszórjuk a maradék sajttal és előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. A sajt szépen ráolvad, az ízek pedig összesülnek.