Hozzávalók:
180 ml meleg víz
7 g szárított élesztő
1 teáskanál cukor
1 csapott teáskanál só
1 csipet bors
240 g liszt
1 teáskanál szárított oregánó
100 ml passzírozott paradicsom
só, bors
1 csipet cukor
2 csipet bazsalikom
1 csipet oregánó
4 nagy szelet szalámi vagy sonka
125 g mozzarella
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg vízben és a cukorral. Egy tálba szórjuk a lisztet, a borsot, a sót, az oregánót és az élesztővel alaposan összekeverjük. Jól dagasszuk meg a tésztát, ha túlságosan ragadna, adjunk hozzá még lisztet. Ezután letakarjuk és hagyjuk, hogy megkeljen 20-25 perc alatt. Közben elkészítjük a paradicsomszószt.
Ehhez egy edénybe tegyük bele a paradicsomot, a csipet sót, borsot, cukrot, bazsalikomot és az oregánót. Összeforraljuk az egészet. Ha megkelt a tészta, akkor 8 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk őket akkorára, mint a gofri sütő lap.
Ezután a forró gofri sütőre teszünk egy-egy lap tésztát, majd megkenjük a paradicsomos szósszal, mehet rá egy-egy szelet sonka és sajt, végül egy újabb tésztalap. Ezután már csak meg kell őket sütni.