Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
kis konzerv sűrített paradicsom
oregánó
1 szál póréhagyma
kis konzerv édes kukorica
főtt sonka vagy gépsonka
10 dkg reszelt sajt
kevés liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
Olvasszuk ki a leveles tésztánkat és tegyük egy liszttel megszórt nyújtófára. Nyújtsuk ki a tésztát körülbelül 1 cm vastagra. Kenjük meg a sűrített paradicsommal, és szórjuk meg orgegánóval, lehetőleg használjunk frisset.
A póréhagymát és a sonkát vágjuk apró darabokra, majd szórjuk szét a tésztánkon, valamint a kukoricát is. Természetesen a feltétek szabadon választhatók, ízléseink szerint.
Egy konyharuha segítségével óvatosan tekerjük fel a tésztát, majd a végén nyomkodjuk meg. Egy kés segítségével körülbelül 1-1,5 cm vastagon szeleteljük fel a rúd tésztát, és szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire a csigáinkat és 175 fokos, előmelegített sütőben készre sütjük a csigákat!
Nagyszerű finomság gyerekeknek uzsonnára, vagy éppen Nekünk, munka közben! Sok zöldséggel is megpakolhatjuk, így még egészségesebb lesz a pizzás csigánk.