9 °C
heves intenzitású eső
2025. március 23., vasárnap
Emőke

Pisztáciás tiramisu

2024. február 25.
90.4151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha unod a klasszikus tiramisut, akkor érdemes kipróbálnod ezt a mennyei pisztáciás változatot, amit egészen biztosan imádni fog az egész család. Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, csupán jó minőségű pisztácia krémet kell beszerezni.


Hozzávalók:
3 db tojás
250 g mascarpone
120 g cukor
1 csipet só
2-3 evőkanál pisztácia paszta
100 g fehércsokoládé
néhány csomag babapiskóta
ízlés szerint kávé
pörkölt, sótlan pisztácia

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgáját a porcukorral fehéredésig habosítjuk, ehhez hozzákeverjük a mascarponét, a pisztácia pasztát és az olvasztott fehércsokoládét. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá keverjük és a pisztáciás krémhez forgatjuk óvatosan. A babapiskótákat merítsük bele a lefőzött kávéba és egy tál aljába elkezdjük kirakni. Egy rétegben mehet rá a krém, majd egy újabb réteg piskóta.

A piskóta tetejére jöhet egy újabb adag krém, amit már megszórunk egy kis tört pisztáciával. Érdemes egy éjszakára a hűtőbe tenni a tiramisut, hogy jól összeálljon.
1 hozzászólás

Linda

1 éve, 1 hónapja és 27 napja

Úristen de finom lehet.

válasz erre