Hozzávalók:
3 db tojás
250 g mascarpone
120 g cukor
1 csipet só
2-3 evőkanál pisztácia paszta
100 g fehércsokoládé
néhány csomag babapiskóta
ízlés szerint kávé
pörkölt, sótlan pisztácia
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgáját a porcukorral fehéredésig habosítjuk, ehhez hozzákeverjük a mascarponét, a pisztácia pasztát és az olvasztott fehércsokoládét. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá keverjük és a pisztáciás krémhez forgatjuk óvatosan. A babapiskótákat merítsük bele a lefőzött kávéba és egy tál aljába elkezdjük kirakni. Egy rétegben mehet rá a krém, majd egy újabb réteg piskóta.
A piskóta tetejére jöhet egy újabb adag krém, amit már megszórunk egy kis tört pisztáciával. Érdemes egy éjszakára a hűtőbe tenni a tiramisut, hogy jól összeálljon.