Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető vegetáriánus tésztaétel, amit biztosan kedvelni fognak azok, akik szeretik a gombát. Ehhez nem kell tejszín.
Hozzávalók:
500 g gnocchi
150 g shiitake gomba
250 g csiperkegomba
2 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál rozmaring
1,25 dl fehérbor
apróra vágott petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A gnocchit enyhén sós vízben főzzük ki, majd tegyük félre. A gombákat vágjuk össze tetszés szerint. Egy serpenyőben a vajat felmelegítjük, majd megpirítjuk rajta a gombákat. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a rozmaringot és megszórjuk sóval, borssal.
Egy-két perc után hozzáadjuk a bort és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Amikor ez megtörténik, akkor mehet bele a kifőzött gnocchi. Pirítsuk együtt a hozzávalókat, végül lehet tálalni petrezselyemmel megszórva.