Hozzávalók:
250 g közepes garnélarák, hámozott
csipet só, őrölt bors
1 db vöröshagyma, apróra vágva
6 teáskanál olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis konzerv sűrített paradicsom
200 g kockára vágott paradicsomot
300 g spagetti tészta
egy csipetnyi szárított bazsalikom
petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:
Először a garnélarákokat készítjük el, ehhez sózzuk és borsozzuk őket, majd forró olajon addig pirítjuk, amíg átláthatatlan nem lesz. Ha kész, tegyük át egy tálba, és tegyük félre.
Ugyan abban a serpenyőben az olívaolaj többi részét beleöntjük és az apróra vágott hagymát, melyet közepes lángon megfőzünk, amíg illatos nem lesz. Beleöntjük a sűrített paradicsom konzervet, valamint 1 pohár vizet és felforraljuk az egészet. Ezt követően hozzáadjuk a bazsalikomot, a fokhagymát és levesszük a tüzet, időnként megkeverve 15 percig főzzük.
Levesszük a szószt a tűzről és belekeverjük a kockákra vágott paradicsomot. Közben egy nagy fazékban, bő sós vízben kifőzzük a tésztánkat. A szószunkat tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a rákokat és főzzük össze pár perc alatt. Keverjük hozzá a tésztát és azonnal tálalhatjuk is. Petrezselyemmel díszítjük.