Hozzávalók:
300 g spagetti tészta
4 db szardella filé
80 g fekete olajbogyó
1 evőkanál kapribogyó
2 gerezd fokhagyma
1 db chili
4 evőkanál olívaolaj
3 db paradicsom
2 evőkanál petrezselyem
Elkészítés:
A szardellát, a fokhagymát és a chilit vágjuk össze finoman, majd kevés olajon kezdjük el megfuttatni, de figyeljünk, ne égjen oda. A paradicsomokat forró vízbe tegyük bele, de előtte egy X bevágást ejtsünk rajtuk, hogy a héjukat le tudjuk húzni. Kimagozzuk a megtisztított paradicsomot, a húsukat pedig apróra vágjuk. Hozzáadjuk a szardellás alaphoz az olajbogyóval és a kapribogyóval együtt.
Alacsony lángon 20 percig főzzük a szószt, közben a tésztát is kifőzzük a szokásos módon. Végül a kész szószba forgassuk bele a tésztát és petrezselyemmel megszórva már tálalhatjuk is.