24 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Pikáns grillezett hal

2016. július 16.
4.6841
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Bár ma nincs grilles idő, mégis érdemes ezt a finom és egészséges ételt elkészíteni. Bármilyen halat használhatunk az elkészítéshez, akár pisztrángot is. A pikáns fűszerezéstől igazán izgalmas gasztronómiai élményt nyújt a recept.
 


Hozzávalók:
3-4 db hal
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szem egész bors
1 kis csípős pirospaprika
grill fűszerkeverék
2 dl fehérbor
1 citrom leve
2-3 szál újhagyma

Elkészítés:
A marináláshoz a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A borsot törjük össze, a paprika ereit és magjait távolítsuk el, a húsát kockázzuk fel. Egy tálba tegyük bele a hagymát, a paprikát, a fűszereket, a citrom levét és a bort. A halakat tegyük a pácba, keverjük meg és lefedve legalább két órát hagyjuk pihenni.

Sütés előtt csepegtessük le és sózzuk meg a halszeleteket. Forró grillen oldalanként 6-7 percig sütjük. Végül az újhagymával szórjuk meg.
3 hozzászólás

Sonci

9 éve, 7 hónapja és 26 napja

Nem rossz ez a recept. mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

9 éve, 7 hónapja és 26 napja

Uhhh jó kis grillezett hal.

válasz erre

eperjam

9 éve, 7 hónapja és 26 napja

Gusztusos így egyben a hal, de én jobban szeretem a filézett változatot.

válasz erre