15 °C
enyhe eső
2025. május 23., péntek
Dezső

Piadina, az olasz lepénykenyér

2019. július 07.
7.2101
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető olasz lepénykenyér, amit általában friss zöldségekkel és hússal megtöltve tálalnak. Kicsit hasonlít a tortillára, de ez egy kicsit másabb.


Hozzávalók:
400 g liszt
4 dl tej
2 evőkanál olívaolaj
1 csomag instant élesztő
1 teáskanál cukor


Elkészítés:
A langyos tejbe szórjuk bele a cukrot és az élesztőt, majd keverjük el. A lisztet tegyük egy nagyobb tálba, majd keverjük el benne a sót, és csak ez után tegyük bele az olajat valamint az élesztős keveréket. Jól összedolgozzuk a tésztát, majd 15 percre langyos helyre tegyük félre. Közben előkészíthetjük a tölteléket hozzá.

A tésztából kisebb golyókat szaggatunk és egy sodrófa segítségével palacsinta nagyságú lapokat készítünk. Végül száraz serpenyőben pár perc alatt megsütjük a lapokat. Még melegen megtöltjük és már lehet is fogyasztani.
nincs még hozzászólás