20 °C
borús égbolt
2025. június 17., kedd
Laura, Alida

Pezsgőben pácolt sült hal

2015. december 29.
5.7381
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Szilveszter közeledtével mindenhol a pezsgőt látjuk, érdemes az ételeinkbe is belecsempészni egy kis italt. Mai receptünk pont egy ilyen, így ha már megvetted a pezsgőt, akkor használd is főzéshez.
 


Hozzávalók:
2 tojás
100 g liszt
200 ml száraz pezsgő

500 g lazacfilé
fél citrom leve
4 evőkanál liszt
olaj

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgájához keverjük hozzá a lisztet, a pezsgőt és egy csipet sót. Keverjük habosra és tegyük a hűtőbe fél órára. A fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval és adagoljuk hozzá a tojássárgája krémhez. A halat mossuk meg és töröljük szárazra.

Sóval és borssal szórjuk meg, csepegtessünk rá citromlét. Forgassuk meg a lisztben, majd a tésztában és forró olajban süssük ki. Természetesen a lazac helyett bármilyen más tengeri halat választhatunk.
6 hozzászólás

Minoni

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Sörrel is tök jó lehet.

válasz erre

veruss74

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Én barna sörrel csináltam, az is nagyon finom volt.

válasz erre

Kunoichi

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Biztos nagyon fincsi mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Na ezt ki fogom próbálni.

válasz erre

Cynthia

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Isteni lehet mosolygó smiley szeretem a halat.

válasz erre

Sonci

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Elég jól hangzik.

válasz erre