Hozzávalók:
4 csokor friss petrezselyem
3 db közepes fehérrépa
3 evőkanál olívaolaj
1 db leveskocka
1 csipet fekete bors
1 csipet szerecsendió
7 dl víz
Elkészítés:
A répát megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk. Ezt követően az olajat felforrósítsuk és megpirítjuk benne a fehérrépát. Ha kissé megpirult a zöldség, akkor hozzáadjuk a leveskockát és felöntjük a vízzel. Lefedjük és addig főzzük, míg megpuhul.
A petrezselyem szárát vágjuk le és a szárakat adjuk a már megpuhult zöldséghez. Egy botmixer segítségével pürésítsük a levesünket. Ha túl sűrű, akkor tegyünk hozzá még vizet. Adjuk a petrezselyem zöldjét a leveshez és ízesítsük.
Ismét botmixerrel pürésítünk, majd tálalhatjuk is a levest.