31 °C
tiszta égbolt
2024. július 18., csütörtök
Frigyes

Pestós-fetás-aszalt paradicsomos csigák

2024. június 12.
60.6631
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes, mediterrán ízvilágú péksütemény, amiből érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, hogy a munkába is magunkkal tudjuk vinni. Tökéletes reggelire vagy akár tízóraira. A pesto, a feta és az aszalt paradicsom nagyon jól illik egymáshoz.


Hozzávalók:

Tészta:
160 g langyos tej
5 evőkanál cukor
2 teáskanál száraz élesztő
2 db tojás
345 g liszt
1 teáskanál só
115 g puha vaj

Töltelék:

1 üveg pesto
30 g reszelt parmezán sajt
150 g feta sajt
ízlés szerint olajos szárított paradicsom
100 g reszelt mozzarella sajt

Elkészítés:
A tésztához a tejben feloldunk egy kiskanál cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk 5 percet pihenni. Közben kimérjük a lisztet. Majd a hozzávalókat egy tálba tesszük és addig dagasztjuk, amíg összeáll a tésztánk. Ezután letakarjuk és hagyjuk pihenni 1 órát. Ha megkelt, akkor kicsit átgyúrjuk és kinyútjuk téglalap alakúra.

Először megkenjük a pestoval, majd mehet rá a reszelt parmezán, a morzsolt feta sajt, az összevágott paradicsom és végül a reszelt mozzarella. Szorosan feltekerjük a tésztát, majd 2 cm vastagságú csigákat vágunk. Egy tepsibe tesszük a csigákat és lefedve 40 percig hagyjuk kelni.

Közben felmelegítjük a sütőt 180 fokra, végül 35-40 perc alatt készre sütjük a csigákat. Érdemes a végén egy kis fokhagymás olajjal megkenni, hogy még finomabb legyen a végeredmény.
1 hozzászólás

Bogyó

1 hónapja, 1 hete

Ez finom lehet.

válasz erre