Mai receptünk egy egyszerű tésztasaláta, mely nem tartalmaz húst, így a vegetáriánusok is fogyaszthatják. Könnyű elkészíteni, nem kell hozzá sok minden, önmagában is lehet fogyasztani, de húsok mellé is kiváló.
Hozzávalók:
5 evőkanál zöld pesto
250 g tészta
1 evőkanál olívaolaj
só
150 g koktél paradicsom
50 g olívabogyó
150 g mini mozzarella golyó
fél fej lilahagyma
Elkészítés:
A tésztát főzzük meg a szokásos módon, majd szűrjük le és hagyjuk hűlni. Egy evőkanál olajat tegyünk rá, így nem fognak összeragadni a tészta szemek. Az olívabogyót, a paradicsomot és a hagymát vágjuk össze, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a kihűlt tésztát és öntsük rá a pestot.
Keverjük össze az egészet és még tegyük rá a mozzarellát is. Ha szükséges, akkor szórjuk meg kevés sóval és már lehet is tálalni.