Hozzávalók:
380 g rizottó rizs
1,7 l zöldséglapalé
1 fej hagyma
180 ml fehérbor
15 g parmezán sajt
50 g vaj
só, bors
4-5 evőkanál zöld pesto
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A zöldséglevet és a pestot keverjük el, majd tegyük egy fazékba és tartsuk melegen. A hagymát vágjuk apróra, majd olajon pirítsuk üvegesre. Ehhez adjuk a rizst és elkezdjük pirítani. Pár perc után jön az első adag alaplé és a bor. Addig kevergetjük és főzzük a rizst, amíg minden nedvességet magába nem szívott. A legvégén szórjuk bele a sajtot, a vajat és szórjuk meg sóval és borssal.
Tálaláskor érdemes még megszórni sajttal, de tehetünk a tetejére sütőben sült koktélparadicsomot is.