20 °C
borús égbolt
2024. május 23., csütörtök
Dezső

Pestos rizottó

2022. november 18.
104.7931
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes rizottó, amit nem nehéz elkészíteni, de egy kis extra időt kell rá szánni. Mindenképpen rizottó rizst használjunk az étel elkészítéséhez, ugyanis abból lehet igazán finomat készíteni.


Hozzávalók:
380 g rizottó rizs
1,7 l zöldséglapalé
1 fej hagyma
180 ml fehérbor
15 g parmezán sajt
50 g vaj
só, bors
4-5 evőkanál zöld pesto
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A zöldséglevet és a pestot keverjük el, majd tegyük egy fazékba és tartsuk melegen. A hagymát vágjuk apróra, majd olajon pirítsuk üvegesre. Ehhez adjuk a rizst és elkezdjük pirítani. Pár perc után jön az első adag alaplé és a bor. Addig kevergetjük és főzzük a rizst, amíg minden nedvességet magába nem szívott. A legvégén szórjuk bele a sajtot, a vajat és szórjuk meg sóval és borssal.

Tálaláskor érdemes még megszórni sajttal, de tehetünk a tetejére sütőben sült koktélparadicsomot is.
1 hozzászólás

regeena

1 éve, 7 hónapja és 19 napja

Pestosat még sosem ettem.

válasz erre