Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
300 g zöldbab
só, bors
petrezselyem pesto
2 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
1 teáskanál durva só
olívaolaj
Elkészítés:
A burgonyát tisztítsuk meg és vágjuk cikkekre. Sós vízben tegyük fel főni és főzzük puhára. A zöldbabot pároljuk meg sós vízben, de ne főzzük túl, nehogy elveszítse szép színét. Szűrjük le és tegyük hideg vízbe, ha készen vannak.
A burgonyát várjuk meg míg kihűl ha készen van. Végül keverjük össze a burgonyát és a babot egy tálban, majd locsoljuk meg olívaolajjal és a pestoval. A fokhagymát zúzzuk össze és szintén tegyük a salátára. Végül megszórjuk durva sóval és borssal. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.