14 °C
borús égbolt
2025. május 17., szombat
Paszkál

Pestós lasagne

2024. január 04.
70.7981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy szuper vegetáriánus tésztaétel, amit nem nehéz elkészíteni, az egész család imádni fogja, főleg ha sok sajttal tálaljuk. Érdemes házi pestót készíteni, ám ha nem akarunk ezzel bajlódni, akkor tökéletes lesz a boltba vásárolt is.


Hozzávalók:
200 g zöld pestó
250 g lasagne tészta
4 dl tej
40 g liszt
40 g vaj
100 g reszelt parmezán

csipet szerecsendió

Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzzük elő, de éppen csak annyira, hogy jól hajlítható legyen. Közben elkészítjük a besamelt. 3 dl tejet felmelegítünk, amibe beletesszük a vajat és egy nagy csipet sót. A maradék tejet a liszttel csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a felmelegített tejbe és besűrítjük. A szerecsendióval megszórjuk, majd a pestót is belekeverjük.

Egy tálat kivajazunk és elkezdjük a tésztát és a szószt rétegezni. A tetejére a szószból tegyünk és szórjuk meg alaposan sajttal. Végül előmelegített sütőben 180 fokon süssük 25-30 percig.
nincs még hozzászólás