Mai receptünk ismét egy szuper vegetáriánus tésztaétel, amit nem nehéz elkészíteni, az egész család imádni fogja, főleg ha sok sajttal tálaljuk. Érdemes házi pestót készíteni, ám ha nem akarunk ezzel bajlódni, akkor tökéletes lesz a boltba vásárolt is.
Hozzávalók:
200 g zöld pestó
250 g lasagne tészta
4 dl tej
40 g liszt
40 g vaj
100 g reszelt parmezán
só
csipet szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzzük elő, de éppen csak annyira, hogy jól hajlítható legyen. Közben elkészítjük a besamelt. 3 dl tejet felmelegítünk, amibe beletesszük a vajat és egy nagy csipet sót. A maradék tejet a liszttel csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a felmelegített tejbe és besűrítjük. A szerecsendióval megszórjuk, majd a pestót is belekeverjük.
Egy tálat kivajazunk és elkezdjük a tésztát és a szószt rétegezni. A tetejére a szószból tegyünk és szórjuk meg alaposan sajttal. Végül előmelegített sütőben 180 fokon süssük 25-30 percig.