Mivel ezen a hétvégén várhatóan napsütéses idő lesz, így érdemes lesz elővenni a grillt és készíteni néhány ínycsiklandozó grillnyársat. Ehhez mutatunk most egy nagyon egyszerű és ízletes receptet, amit akár vegák és vegánok is fogyaszthatnak (amennyiben hús nélkül készülnek a nyársak).
Hozzávalók:
1 db cukkini
2-3 fej lilahagyma
1 db kaliforniai paprika
200 g koktélparadicsom
150 g grillsajt (halloumni sajt)
ízlés szerint csirkemell
só, bors
2-3 evőkanál zöld pesto
olívaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mossuk meg, majd egyformán vágjuk őket fel úgy, hogy a nyársra könnyedén fel tudjuk majd húzni őket. A paradicsomokat nem kell félbe vágni. A csirkét és a sajtot szintén vágjuk egyforma méretű kockákra. Ezután locsoljuk meg őket olajjal és szórjuk meg sóval és borssal. Majd jöhet rá a pesto.
Ezután elkészíthetjük a nyársakat. Ízlés szerint készíthetünk vegyeset, csak húsosat, csak sajtosat és akár teljesen vegánt, azaz csak zöldségekkel megpakolt nyársakat. Ezután mehetnek is a grillrácsra, ahol készre sütjük őket. Tálaláshoz használjunk még egy kis pestot.