Hozzávalók:
2 db patisszon
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
3 evőkanál napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
150 g tejföl
1 csokor kapor
Elkészítés:
A patiszonokat pucoljuk meg és a magokat vágjuk ki, végül nagylyukú reszelőn reszeljük le. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpáróljuk és hozzáadjuk a patiszont, vízzel ellepjük és lassú tűzön, lefedve hagyjuk főni. Közben sózzuk és a kapor vastag szárát kössük össze, dobjuk a főzelékbe, a levelét vágjuk apróra.
A tejfölt keverjük simára a liszttel és kevés főzővízzel, majd ha a patiszon megfőtt, habarjuk be a tejföllel az egészet. Kicsit még főzzük és végül adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, a szárat pedig vegyük ki.