27 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Patiszonfőzelék

2015. július 27.
6.0641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ennek a főzeléknek az elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul rengeteg jótékony vitamin van a patiszonban, ezért érdemes fogyasztani. Sőt, még kevés kalóriát is tartalmaz, így diéta során is bátran lehet enni.
 


Hozzávalók:
2 db patisszon
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
3 evőkanál napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
150 g tejföl
1 csokor kapor

Elkészítés:
A patiszonokat pucoljuk meg és a magokat vágjuk ki, végül nagylyukú reszelőn reszeljük le. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpáróljuk és hozzáadjuk a patiszont, vízzel ellepjük és lassú tűzön, lefedve hagyjuk főni. Közben sózzuk és a kapor vastag szárát kössük össze, dobjuk a főzelékbe, a levelét vágjuk apróra.

A tejfölt keverjük simára a liszttel és kevés főzővízzel, majd ha a patiszon megfőtt, habarjuk be a tejföllel az egészet. Kicsit még főzzük és végül adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, a szárat pedig vegyük ki.
3 hozzászólás

Zita.Péter

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

Ezt annyira én nem szeretem, viszont rántva imádom. mosolygó smiley

válasz erre

zitucska

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

Patiszont szerintem még nem ettem.

válasz erre

Edit90

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

Patiszont nagyon szeretjük mosolygó smiley

válasz erre