26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Pásztortarhonya bográcsban

2016. június 23.
5.4881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már a bográcsozás világnapja van, akkor nem is lehet más a mai receptünk, mint egy hamisíthatatlan magyar bográcsos étel, a pásztortarhonya. Kivétl nélkül mindenki imádja ezt a magyaros ételt, ráadásul nem is bonyolult elkészíteni.
 


Hozzávalók:
200 g tarhonya
150 g kolozsvári szalonna
500 g burgonya
1 nagy vöröshagyma
150 g csípős kolbász
1 közepes paradicsom
1 közepes paprika

Elkészítés:
A szalonnát kockázzuk fel és pirítsuk meg a zsírjában. Néha kavargassuk meg. A hagymát vágjuk közben apróra. Ha már szépen megpirult a szalonna, akkor hozzádajuk a tarhonyát és a hagymát. Nagy lángon pirítsuk 5 percig, majd adjuk hozzá a kockákra vágott burgonyát, paradicsomot és a karikára vágott paprikát.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük míg a krumpli és a tarhonya puha nem lesz. A végén dobjuk bele a karikára vágott kolbászt és további 10 percig főzzük.
4 hozzászólás

Kunoichi

9 éve, 8 hónapja és 12 napja

Holnap ebédre tuti lenne mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

9 éve, 8 hónapja és 21 napja

Uhhh de imádom.

válasz erre

Babóca

9 éve, 8 hónapja és 22 napja

Ez ám a jó kaja! mosolygó smiley

válasz erre

Lili

9 éve, 8 hónapja és 22 napja

Anyukám nagyon tudja ezt. mosolygó smiley

válasz erre