27 °C
szórványos felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Párolt hekkfilé

2014. július 23.
5.4601
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyáron igazi sláger étel a hekk, azonban nem csak a strandokon ehetünk sült hekket, hanem otthon is elkészíthetjük, ráadásul párolt formában még egészségesebb. Ha friss zöldségekkel fogyasztjuk, akkor tökéletes fogyókúrás ételként is.
 


Hozzávalók:
3-4 db hekkfilé
só, bors
2 db citrom
egy kevés gyömbér
rozmaring szár

Elkészítés:
A halakat mossuk meg, majd vágjunk le akkora alufóliákat, amekkorák a halak és helyezzük rájuk a hekkeket. Ezt követően sóval és borssal hintjük meg mindkét oldalát a hekkfiléknek.

A citromot félbevágjuk és meglocsoljuk vele a halat, majd vágunk le néhány karika citromot, melyeket majd a halak mellé helyezünk. A gyömbért pucoljuk meg és reszeljünk egy keveset a filékre. A rozmaring szárakat egyszerűen helyezzük a halakra.

Csomagoljuk be a fóliákkal a halat és tegyük az előmelegített sütőbe őket. 170 fokon, 35-40 perc alatt puhára pároljuk, a végén óvatosan kibontjuk a csomagokat és egy picit megpirítjuk a halak tetejét.

Párolt zöldséggel vagy friss salátával tálaljuk. A végén még locsoljuk meg őket egy kevés citrommal.
3 hozzászólás

csillucs

11 éve, 10 hónapja és 16 napja

gyömbérből gondolom kevés kell, mert nagyon intenzív íze van

válasz erre

Hampster

11 éve, 10 hónapja és 16 napja

Így még nem csináltam de ma ki is próbálom egy laza vacsinak jó lesz!

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 10 hónapja és 16 napja

Mivel szeretem a halat, így ezt is szeretném. mosolygó smiley Lehet megcsinálom majd.

válasz erre