Hozzávalók:
2 db lila hagyma
3 evőkanál vaj
5 evőkanál cukor
1 fej vöröskáposzta
fekete bors ízlés szerint
1,5 kávéskanál só
1 db fahéjrúd
1 db csillagánizs
1 narancs héje
1 dl vörösbor
1 fél narancs leve
1,5 dl almaecet
2 db alma
Elkészítés:
A hagymát vágjuk össze, majd a megolvasztott vajon kezdjük el párolni. Amikor már kezd puhulni a hagyma, hozzáadjuk a cukrot és néhány percig együtt pirítjuk, amíg karamellizálódni kezd. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, fűszereket, a narancshéjat és levelet, az ecetet és a vörösbort. Összekeverjük az egészet és lefedve hagyjuk párolódni 10 percig.
10 perc után mehet bele az összevágott alma is. Időnként megkeverjük és az elpárolgott vizet pótoljuk alóla. Ha a káposzta teljesen megpuhult, akkor kész van az egész.