16 °C
borús égbolt
2025. április 25., péntek
Márk

Párolt almás lilakáposzta

2017. december 18.
2.0411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha az ünnepek alatt pecsenye kacsa is kerül az asztalra, akkor mindenképpen érdemes lesz hozzá párolt lilakáposztát készíteni, amit egy kis fűszerrel és almával dobhatunk fel.


Hozzávalók:
2 db lila hagyma
3 evőkanál vaj
5 evőkanál cukor
1 fej vöröskáposzta
fekete bors ízlés szerint
1,5 kávéskanál só
1 db fahéjrúd
1 db csillagánizs
1 narancs héje
1 dl vörösbor
1 fél narancs leve
1,5 dl almaecet
2 db alma

Elkészítés:
A hagymát vágjuk össze, majd a megolvasztott vajon kezdjük el párolni. Amikor már kezd puhulni a hagyma, hozzáadjuk a cukrot és néhány percig együtt pirítjuk, amíg karamellizálódni kezd. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, fűszereket, a narancshéjat és levelet, az ecetet és a vörösbort. Összekeverjük az egészet és lefedve hagyjuk párolódni 10 percig.

10 perc után mehet bele az összevágott alma is. Időnként megkeverjük és az elpárolgott vizet pótoljuk alóla. Ha a káposzta teljesen megpuhult, akkor kész van az egész.
2 hozzászólás

regeena

7 éve, 11 hónapja és 23 napja

Huu ez jól hangzik. Kipróbálom.

válasz erre

Lolaa

7 éve, 11 hónapja és 24 napja

Ez szuper!

válasz erre