25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Parmezános-burgonyás ravioli

2017. július 07.
8.8732
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A ravioli az olaszok egyik kedvelt tésztaétele, amit szinte bármivel meg lehet tölteni. Ma mutatunk egy finom sajtos-burgonyás töltelékes változatot, amit házilag készítve a legjobb.


Hozzávalók:
2 db tojás
fél teáskanál só
200 g liszt
200 g burgonya
3 evőkanál parmezán
1 db tojássárgája
só, bors

Elkészítés:
A tésztához gyúrjuk össze a 2 db tojást, a fél teáskanál sót és a lisztet. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten a tésztát, amíg elkészítjük a tölteléket. Ehhez a burgonyákat pucoljuk meg és vágjuk össze, majd enyhén sós vízben főzzük meg őket. Még melegen törjük össze a krumplit és keverjük hozzá a többi hozzávalót is.

A tésztát nyújtsuk 2 mm vastagságúra. A töltelékből diónyi nagyságú gombócokat formázunk és elhelyezzük a tésztán 6-7 cm távolságra. Egy linzervágóval vágjuk össze őket és az üres tésztákat hajtsuk rá. Egy villával nyomkodjuk le a tészta széleit. Enyhén sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt főzzük ki a raviolikat. Ezután már ízesíthetjük paradicsomszósszal vagy baconnel is.
3 hozzászólás

pilótakeksz

8 éve, 7 hónapja és 2 napja

Uhhh de jó.

válasz erre

Minoni

8 éve, 7 hónapja és 3 napja

Én nem tudok igazi raviolit csinálni mint az éttermekben. Egyszerűen nekem nem megy.

válasz erre

zsebibaba

8 éve, 7 hónapja és 3 napja

Jó is a ravioli. Szeretem.

válasz erre