34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Parmezános tilápia

2016. március 11.
6.7561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Hetente legalább egyszer kellene halat fogyasztania az embernek, ahhoz, hogy étkezése kiegyensúlyozott legyen. Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, fűszeres tilápia halrecept, amihez készíthetünk friss saláta keveréket vagy párolt zöldséget.


Hozzávalók:
800 g tilápia filé
100 g parmezán sajt
50 g vaj
3 evőkanál majonéz
2 evőkanál friss citromlé
kevés szárított bazsalikom
só, bors
egy kevés hagyma por

Elkészítés:
A halszeleteket tegyük alufóliába és előmelegített sütőben, 180 fokon pár percig elősütjük. Közben a parmezánt keverjük össze a lágy vajjal, majonézzel és citromlével, majd adjuk hozzá a fűszereket is. Alaposan keverjük össze.

Ha a halszeletek már félig megsültek, megfordítjuk őket és ráhalmozzuk a parmezános keveréket. Alaposan kenjük be vele a halszeleteket. Ismét csomagoljuk vissza és 2-3 percre tegyük a sütőbe. A végén kibontjuk a halszeleteket és a tetejét egy picit megpirítjuk.
3 hozzászólás

monyó

9 éve, 25 napja

Szeretem a halat. mosolygó smiley Nem rossz.

válasz erre

Linda

9 éve, 26 napja

Hmmm hal és fincsi sajt mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

9 éve, 26 napja

Tilápia annyira nem jó nálunk.

válasz erre