3 °C
borús égbolt
2025. január 24., péntek
Timót

Parmezános kukorica

2022. augusztus 23.
77.8991
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes és könnyen elkészíthető sült kukorica, amit a parmezán tesz igazán különlegessé. Mivel még kapható hazai kukorica és még itt a nyár, ezért érdemes ezt elkészíteni.


Hozzávalók:
2 db kukorica
2 evőkanál vaj
50 g parmezán
só, bors

Elkészítés:
A kukoricákat kenjük meg vajjal, majd szórjuk meg sóval és borssal ízlés szerint. Végül a reszelt sajtban forgassuk meg a kukoricacsöveket és helyezzük őket egy tepsire. Előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 percig süssük a kukoricát.

Félidőben érdemes megforgatni a kukoricákat, hogy egyenletesen süljenek meg.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

2 éve, 7 hónapja és 15 napja

A klasszikus főtt kukorica jobb röhögő smiley

válasz erre