34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Parmezános gombaköret

2017. november 17.
25.2391
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy újabb szuper köret receptjét mutatjuk meg. A Parmezános gombaköret egy könnyen elkészíthető recept, melyet bátran fogyaszthatunk akár magában is, de húsokhoz, sőt tésztákhoz is kiváló.


Hozzávalók:
800 g csiperkegomba
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
3 gerezd fokhagyma
1 db csilipaprika
1 dl száraz fehérbor
2 ág kakukkfű
1 bögre parmezán
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A gombákat tisztítsuk meg és szeleteljük fel ha nagyok. Ezután egy serpenyőben forró olajon megpirítjuk a gombaszeleteket. Közben sóval és borssal szórjuk meg a gombát. Ha már szépen megpirultak, adjuk hozzá az apróra vágott csilipaprikát és a zúzott fokhagymát. Picit pirítsuk és ezután öntsük fel a fehérborral.

Hagyjuk amíg teljesen elpárolog a bor és végül szórjuk meg a kakukkfűvel, a petrezselyemzölddel és a parmezánnal.
3 hozzászólás

Erika2921

7 éve, 2 hónapja és 2 napja

Imádom a gombát.

válasz erre

Edit90

7 éve, 2 hónapja és 25 napja

Nem rossz.

válasz erre

Lolaa

7 éve, 2 hónapja és 26 napja

Gusztán néz ki.

válasz erre