34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

Parajkrémes halfilé

2016. október 20.
10.1021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed és nagyon finom halétel, melyet könnyedén elkészíthetünk és természetesen diéta során is bátran fogyaszthatunk. Bármilyen halból elkészíthető, lehet lazac vagy éppen egyszerű tengeri hal.


Hozzávalók:
500 g halfilé
150 g bébispenót
1,5 dl főzőtejszín
2-3 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
reszelt sajt
kevés olaj
só, bors

Elkészítés:
A halfiléket töröljük szárazra, majd sóval és borssal hintsük meg őket. A hagymát vágjuk nagyon finomra, majd kevés olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat és pár perc után mehet bele a bébispenót. Ha csak fagyasztott spenótunk van, az is teljesen jó. Ha összefonnyadt a spenót, akkor ráöntjük a tejszínt és megsózzuk.

Hagyjuk besűrűsödni a tejszínt, majd öntsük a falfilékre. Szórjuk meg sajttal és csomagoljuk be. Előmelegített sütőben 180 fokon, 20-30 perc alatt készre sütjük a halfiléket.
2 hozzászólás

moni1294

8 éve, 4 hónapja és 23 napja

Ez nagyon bejön.

válasz erre

Mirjam

8 éve, 4 hónapja és 23 napja

Jól fest. mosolygó smiley

válasz erre