13 °C
tiszta égbolt
2024. október 13., vasárnap
Kálmán, Ede

Parajkrém főzelék

2014. február 24.
39.3091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A parajkrém főzeléket elkészíteni a legegyszerűbb és amellett, hogy kevés kalóriát tartalmaz, pluszban rengeteg vitamin található az ételben. Mivel nem tartalmaz húst, ezért a vegetáriánusok is fogyaszthatják.


Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott parajkrém
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl tej
2 evőkanál liszt
olaj

Elkészítés:
A fagyasztott parajkrémet tegyük fel a tűzhelyre egy lábosban és hagyjuk kiengedni. Ha már kiengedett, akkor készítsük el hozzá a habarást. Ehhez a fokhagymát zúzzuk össze, tegyük forró olajra és egy picit pirítsuk meg.

Ezt követően tegyük bele a lisztet és egy kevés tejet, kavarjuk meg, majd öntsük a parajkrémhez. Dolgozzunk gyorsan, hogy ne csomósodjon össze a főzelék. A többi tejet is adjuk hozzá, majd néhány percig főzzük együtt.

Készítsünk hozzá tükörtojást vagy baconszalonnát, esetleg virslit.
4 hozzászólás

csillucs

11 éve, 6 hónapja és 19 napja

Nem vagyok egy nagy parajkrém evő.

válasz erre

Enci

11 éve, 6 hónapja és 19 napja

Én nem annyira kedvelem, de fasírttal megeszem.

válasz erre

Sandy

11 éve, 6 hónapja és 19 napja

Gyerekkoromban utáltam (mint sokan másokröhögő smiley), felnőttként viszont megszerettem. Jó hogy ez a mai recept, meg is csinálom!

válasz erre

becky

11 éve, 6 hónapja és 19 napja

Imádom! Fokhagymával nagyon lehet variálni az ízen, de én is a 2-3-at preferálom!mosolygó smiley

válasz erre