-1 °C
gyenge köd
2025. január 22., szerda
Vince, Artúr

Paradicsomos-tejszínes csirkemell

2021. augusztus 09.
50.1861
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes, krémes csirkés étel, amit nem nehéz elkészíteni. Lehet mellé tésztát is főzni, de rizzsel is tökéletes. Hamar elkészül, nagyon egyszerű.


Hozzávalók:
3 dl paradicsomlé
800 g csirkemell
só, bors
3 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
2 evőkanál bazsalikom
1,5 dl cukrozatlan habtejszín

Elkészítés:
A csirkéket megsózzuk és megborsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megsütjük a csirkéket, majd hozzáadjuk a fokhagymát és egy kis ízt adunk a csirkéknek. Ezután adjuk hozzá a paradicsomlét és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és babérlevéllel.

Kezdjük el párolni, hogy a hús megpuhuljon. Végül felöntjük a tejszínnel és további egy-két percig főzzük az egészet, majd lehet is tálalni.
nincs még hozzászólás