Mai receptünk egy szuper egészséges és kalória szegény halétel, melyet diéta alatt is lehet fogyasztani. A tilápia halnak magas a fehérjetartalma, emiatt testépítők is előszeretettel fogyasztják.
Hozzávalók:
4 szelet tilápia filé
250 g koktélparadicsom
80 g olívabogyó
5-6 levél friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál oregánó
só, bors
olívaolaj
1 db lime
Elkészítés:
A paradicsomokat vágjuk félbe, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon kezdjük el sütni. Amikor már kezdenek puhulni a paradicsomok, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és még néhány percig pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzhelyről és belekeverjük az összevágott olajbogyót, az oregánót és a bazsalikomot.
Egy tűzálló tálba öntsük bele a paradicsomot. A tilápia filéket szórjuk meg sóval, borssal, majd helyezzük őket a paradicsomokra. Locsoljuk meg kevés olajjal és előmelegített sütőben 170-180 fokon 20-25 percig sütjük. Végül friss lime levével tálaljuk.