5 °C
borús égbolt
2024. december 09., hétfő
Natália

Paradicsomos-olajbogyós tészta

2016. május 17.
5.1071
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy igen egyszerű tésztaétel receptjét mutatjuk meg, amit bárki össze tud dobni a hétköznapokban is. Bármilyen tésztát használhatunk az elkészítéséhez, de a legjobb a penne. Az olajbogyó nagyon értékes, rengeteg vitamin található benne.


Hozzávalók:
500 g penne
500 g koktélparadicsom
100 g magozott fekete olajbogyó
2 csokor zöldhagyma
fél csokor friss oregánó
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A paradicsomot mossuk meg és vágjuk félbe, az olajbogyókat csepegtessük le és vágjuk kisebb darabokra. A tésztát főzzük ki sós vízben. Közben a hagymát vágjuk karikákra és az oregánót vágjuk kicsire. Egy serpenyőbe tegyünk kevés olívaolajat és megfuttatjuk benne a paradicsomot, az olívabogyót és a hagymát.

Sóval és borssal ízesítünk. Ha a tészta kifőtt, akkor szűrjük le és egyből forgassuk össze a paradicsommal. Végül szórjuk meg a bazsalikommal és egy kevés borssal.
5 hozzászólás

Mirjam

9 éve, 3 hónapja és 19 napja

Elég egyszerű, de egy kis fokhagymát tennék bele.

válasz erre

Minoni

9 éve, 3 hónapja és 19 napja

Nem rossz ez így.

válasz erre

bonita

9 éve, 3 hónapja és 20 napja

Egy kis húst hiányolok belőle én is, de így sem rossz.

válasz erre

Natasha

9 éve, 3 hónapja és 20 napja

Egy kis rákkal talán még jobb lenne. mosolygó smiley

válasz erre

leoni

9 éve, 3 hónapja és 20 napja

Nem rossz az ilyen egyszerű étel.

válasz erre